10.7.13

Batıma - 9 (Lizbon)

Sabah Porto’daki otelden çıkıp metroyla Campanha istasyonuna gittik. Biletlerimizi önceki gün Sao Bento garından almıştık ve oradan Lizbon’daki Rossio garına hareket edeceğiz sanıyordum ama nedense Campanha’dan binmemiz söylendi. Nasıl becerdik bilmiyorum ama neredeyse treni kaçırıyorduk. Sırtımızda koca çantalarla koşuşumuzu izleyebilmeyi isterdim!

Lizbon’da Santa Apolonia tren garında indik. Otelimize çok yakınmış. Yürüyerek otele vardık.

Otelimizin içinden

Şehrin Alfama bölgesindeki otelimiz çok modern, yeni ve şıktı. Tam önünde de meşhur Tramvay 28’in durağı vardı. Tavsiye ederim. (Lisbon Lounge Suites).

Yeşil bina bizim otel (Our nice hotel (Lisbon Lounge Suites))

Otelden çıkar çıkmaz geze geze şehir merkezine doğru yürümeye başladık. Alfama bölgesinin dar, yokuşlu, renkli sokaklarını izleyerek, tramvay yollarına paralel, merkeze soğru yürümek, neşeli insan kalabalıklarını izlemek, manzara teraslarından görünen nehir manzarasını izlemek (herkes gibi biz de deniz sandık) çok hoştu. Lizbon kesinlikle ilk anda aşık eden şehirlerden biri.

Alfama'dan Lizbon manzarası (Lisbon view from Alfama)

Alfama'dan Tejo Nehri manzarası (View of Tejo River from Alfama)


Kalenin kapısına kadar gittik ama broşürü çok cezbetmedi. Manzara da her yerde var deyip girmedik.

Se Katedrali’ne şöyle bir uğradık...

Ağaç ev :)

Commercio Meydanı’na ulaştığımızda, meydanın bitimindeki merdivenlerde oturmuş nehir manzarasının keyfini çıkaran bir kalabalık karşıladı bizi.

Comercio Meydanı'ndan Tejo Nehri, 25 Nisan Köprüsü ve İsa heykeli manzarası (View of Tejo River, 25th April Bridge and Jesus Monument from Comercio Square)

Ne yazık ki meydandaki heykel ve meydanı ünlü Rua Agusta Sokağı’na bağlayan muhteşem kemer restore edildiği için onları doğru dürüst göremedik. Rua Agusta ve etrafındaki sokaklar şehrin en turistik yerlerinden bazıları. Günü oralarda aylaklık ederek bitirdik.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder